skip to Main Content
Ruben Van Der Mooren

Ruben van der Mooren

(Taal)trainer

Ruben van der Mooren is een van de (taal)trainers bij Language Switch. Hij is geboren in Sliedrecht, maar heeft tijdens zijn jeugd in Polen gewoond. Daar heeft hij de Poolse normen en waarden evenals de Poolse cultuur leren kennen en waarderen, hetgeen ervoor heeft gezorgd dat hij ‘Nederlands bloed’ heeft, maar een ‘Pools hart’. Hij heeft een Poolse vrouw en communiceert in het Pools met zijn kinderen.

“Van huis uit heb ik meegekregen dat werken belangrijk is, dus niet zeuren, maar doen.”

Terug in Nederland kwam hij makkelijk in contact met mensen uit andere culturen. Hij voelt zich prima op zijn plek in crossculturele groepen. Dat is ook de reden dat hij zich, met betrekking tot zijn werk, is gaan concentreren op die doelgroep.

Na drie jaar als orderpicker gewerkt te hebben besloot hij de lerarenopleiding te volgen. Al snel kwam hij erachter dat zijn hart lag bij het volwassenenonderwijs. Vervolgens werkte hij als leidinggevende van mensen met een verstandelijke beperking en daarna vond hij zijn eerste baan in de zogeheten Polen-branche, als intercedent van een uitzendbureau.

“Mij werd duidelijk dat ik echt graag met deze doelgroep wil werken, en dan vooral hen helpen en niet alleen aansturen op de werkvloer.”

Vanaf dat moment concentreerde Ruben zich op het tolken, vertalen en lesgeven. Dit doet hij nu inmiddels al ruim vier jaar met veel plezier. Hij volgt de opleiding ‘beëdigd tolk’ via SIGV en verwacht die aan het begin van volgend jaar af te ronden. Ook ligt zijn passie bij het geven van Nederlandse les aan mensen van Poolse afkomst.

“Wanneer ik zie dat mensen gemotiveerd worden door mijn lessen, dat zij daadwerkelijk de taal onder de knie beginnen te krijgen en dat ze mij als leraar beginnen te waarderen, geeft mij dat zoveel voldoening. Daar kan geen enkele andere functie tegenop!”

Back To Top